Jump to content
TEAM SHELBY FORUM

Grinding in reverse


Recommended Posts

My GT 500 is grinding when I put it in reverse!? It does not grind if I put it in first gear after I stop and then put it in reverse. Anybody else having this problem? Help!

 

I have the same problem. It started when I had the TSB performed on the tranny. I have always put it into 4th first and then put it into R. The reason is that the pilot bearing is spinning and putting into 4th will stop the pilot bearing; no synchro in R, but the other gears have it. I kick myself for not having the dealer fix it right away. I just thought it would loosen up over time. It didn't. Now I just live with the problem.

Link to comment
Share on other sites

My GT 500 is grinding when I put it in reverse!? It does not grind if I put it in first gear after I stop and then put it in reverse. Anybody else having this problem? Help!

 

 

That is because reverse does not have a synro. You have to line it up by shifting to first then reverse. It will become a habit. You are grinding because you are trying too hard to put it in reverse.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...
...