Jump to content
TEAM SHELBY FORUM

Engine Surging


Recommended Posts

First of let me say my 2013 super snake is beautiful. Car has 2000 mi. And did the 850 pkg with headers. I got it back about a week ago but had not been able to drive it much or get on it due to weather but last night took it out and noticed engine would surge in 2nd thru 4th gears rolling on the throttle slowly to little more than half ( felt like it wanted to take off and then would hesitate). I would let off and then clutch and the slowly come to a stop. The engine would then idle up to about 1500 at the stop for a few seconds and then idle down to about 900. Some times after rolling thru the gears and then clutch idle would stay at about 1500 to 2000 rpm then at the stop finally idle down. Power is great but the car is not running as it should. If I roll thru the gears in regular street driving the car is smooth but the idle is still off. Has anyone had this problem? Will be calling shelby tomorrow.

Link to comment
Share on other sites

Mines being fixed right now. Same issue with smooth acceleration and between 2-4k rpm couldn't figure out what to do (go or not go). Didn't have the same idle issue though. Same build with headers added to the SS package dyno 763.78 hp 636.08 ft-lbs. what did yours come out at?

Brian and the group at Shelby have been very good about resolving the problem. I am very pleased with the service level they are providing and standing behind the car...14SS0125.

Link to comment
Share on other sites

It could be tune related, but you may also need the tps sensor checked for proper voltage. The throttle positioning sensor's voltage parameters are very precise. If not set properly it will make the car act as you described. GL and keep us posted.

Link to comment
Share on other sites

I had similar symptoms when I picked my last one up, and the honeycomb baffle inside the CAI had turned sideways over the mass air flow sensor. They ended up epoxying it inside to keep if from flipping over.

Best of luck, I'm sure they will have you hauling the groceries in no time!!

 

Jim

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mines being fixed right now. Same issue with smooth acceleration and between 2-4k rpm couldn't figure out what to do (go or not go). Didn't have the same idle issue though. Same build with headers added to the SS package dyno 763.78 hp 636.08 ft-lbs. what did yours come out at?

Brian and the group at Shelby have been very good about resolving the problem. I am very pleased with the service level they are providing and standing behind the car...14SS0125.

.

 

First sorry have been a ill busy and had not responded to everybody's answers and thanks for the responses. Mine dynoed at 781.56 and 635.85. They told me to drive it so the tune could self adjust and it has gotten a little better but still has the symptoms. I'll be calling SAI again to see what can be done. I see you had it sent back to shelby. Who paid for the transport? 13SS0114

Link to comment
Share on other sites

13SS0114, They took care of it all. Out of it all, we've added the completion of the Hole Shot pkg. while it is there.. (why not)!! Brian and the team have exceeded our expectations of service :love_shower: .

Very nice and that's good customer service that they are taking care of the issues the car has including the transport. Adding the hole shot will be an awesome upgrade. I have not had a chance to take the car out,it's been raining regularly over here but as soon as it clears up gonna keep checking to see if problem is still there. I'd it persists I'll be giving SAI a call to get it resolved. Thanks for the info

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...
...