Jump to content
TEAM SHELBY FORUM

Need Help on 2005 Mustang with 4.0


David Hawkins

Recommended Posts

Where is the Speed Sensor on the 4.0 V6 with an Automatic Transmission. When my Car get warmed up (after about 20 Miles of Driving) the Speedo starts dropping. I will be doing 60 MPH but the Speedo will be showing 25-30 MPH. Then before long it will Drop down even farther to the Point of while doing 45 MPH the Needle will be at 0 MPH. Photos if possible will be great.

 

David.

Link to comment
Share on other sites

Where is the Speed Sensor on the 4.0 V6 with an Automatic Transmission. When my Car get warmed up (after about 20 Miles of Driving) the Speedo starts dropping. I will be doing 60 MPH but the Speedo will be showing 25-30 MPH. Then before long it will Drop down even farther to the Point of while doing 45 MPH the Needle will be at 0 MPH. Photos if possible will be great.

 

David.

 

<help desk mode> Must be time to reboot the system ... </help>

 

No, really. The first response is usually, "Disconnect the battery for half an hour or so, to reset everything". That means all the stock parameters will be in effect, and the transmission, for example, will have to relearn your driving patterns. That takes some time and miles, but usually doesn't hurt much.

 

If I were in your shoes (duck!) I'd go to AllFordMustangs.com and do a search on pertinent key words; if no help forthcoming, go to:

http://www.allfordmustangs.com/forums/2005-talk/ and pose your problem. Sharp, helpful, generous people there will suggest something. Like a system reboot, maybe.

 

You might find some clues here (S197 shop manuals'wiring diagrams):

http://iihs.net/fsm/?dir=1

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...
...